Archive for април, 2010

Ледената уметност – еден од најкарактеристичните стилови во современата уметност

Целиот живот е уметност, па затоа уметникот неможе да се пензионира. Тој не зборува за своите соништа туку ги создава и реализира. Наоѓа начини како од нешто обично да створи нешто заслужно за восхитување.

И сон по сон, еве сме денес. До сега лизгавме по мраз, а денес можеме да седнеме и да испиеме и кафе во некој бар од мраз. Ледениот град- можеби досега беше само сон, но сега веќе стана дел од современите уметности.

Ајс уметноста или Ледената уметност е уметност создадена од најнеприлагодливиот материјал- мразот, кој бара специфични услови да биде направан и да се одржи. Read the rest of this entry »